(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zapečený květák s těstovinou
Potřebné ingredience
100 g másla, 4 vejce (já dala pouze 3 a stačilo to :)), 4 lžíce strouhanky, 1 větší květák, 150 g uzeného masa, 100 g parmazánu (lze obměnit např. eidamem - lepší však uzený), sůl, malinko muškátového květu a samozřejmě těstoviny cca 400 g
Postup přípravy
Máslo utřeme do pěny, po jednom přidáváme žloutky, strouhanku, na růžičky rozebraný a předem ve slané vodě uvařený květák, sůl, strouhaný sýr a na kostičky nakrájené uzené maso. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu této směsi jsem smíchala hned na pekáčku s předem uvařenými těstovinami a zbytek jsem pokladla navrch, posypala muškátovým květem a dala zapéct. Pečeme dozlatova. Jako příloha je výborná červená řepa :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Dáša Z
(upraveno)
9. 7. 2015, 8:52
Galiii
(upraveno)
22. 6. 2011, 14:03
opravdu moc dobré